lauantai 13. toukokuuta 2023

DIY - Marimekko valaisin ( onnistunut versio )

 


Kirjoittelin täällä meidän Marimekko DIY - valaisin projektista. Tämä ensimmäinen versio ei mennyt ihan kuin Strömsössä pienen koon ja kangas valinnan vuoksi, joten oli hieman mietittävä seuraavaa versiota edeltäjäänsä paremmin. 

Alunperin olen nähnyt vinkin tälläisestä Marimekko DIY - valaisimesta FB:ssa jo kauan sitten ( lämmin kiitos edelleen vinkin antajalle! <3 ) ja asia on muhinut ( liian ) kauan mielessä ennen kun päästiin toteutukseen asti. 

Tätäkin versiota varten tilattiin ( isommat) puurenkaat Bo Hem Lifestyle liikkeestä ( jälleen tyytyväinen asiakas kiittää! ) ja paremmalla onnella kävin hakemassa uuden kankaan Eurokankaasta. Uuden led-valonauhan kävin hakemassa Motonestistä, tosin sitä ei lopun kaiken käytetty kuitenkaan tässä, koska se ei ollut ollenkaan niin hyvä kun ensimmäisessä versiossa. Onneksi tuo ensimmäisen version led- valo oli varsin toimiva myös tähän, joten se tuli uusio käyttöön. 

Nyt olikin kaikki tarvikkeet kasassa!Lyhykäisyydessään meillä siis oli kaksi vaneri rengasta, jotka ovat halkaisijaltaan saman kokoiset, mutta toisessa on sisä halkaisija muutaman sentin pienempi. Kangas pingotettiin renkaiden väliin ( isompi sisähalkaisijan rengas päälle ) ja laitettiin niiteillä kiinni. Viimeiseksi laitettiin led-nauha ( tarralla oleva ) kiinni niinikään takapuolelle renkaiden taitekohtaan. 

Asiaa helpottaa tuon valon osalta, jos led - nauhaa käyttää, että nuo renkaat olisivat aavistuksen paksummat versiot kuin mitä meillä oli, jotta nauha on helpompi laittaa ja se pysyy varmasti hyvin kiinni. Onneksi näissä on yleisesti todella hyvä tarra pinta, mutta vinkkinä kuitenkin tämä. 

Valaisin oli tosiaan suunniteltu tuonne portaiden alle, ja koska siellä ei ole pistorasiaa, siksi piti löytää pattereilla toimiva ratkaisu. 

Valaisin kiinnitettiin taulutarralla, jotka on moneen moneen kertaan todettu aivan loistaviksi! Valaisin on kuitenkin itsessään niin kevyt ja nuo tarrat pitävät kyllä painavammatkin taulut loistavasti. Vaikka tämä onkin itse tehty, niin täytyy sanoa että tähän ollaan tyytyväisiä 110%. Tästä tuli vielä parempi kun toivoimme ja jotenkin niin meidän kotiin täysin sopiva. Menipä tämä varmasti myös DIY - listan kärkeen!

Kuten tuossa edellisessä postauksessa kirjoitin, olen pyöreää seinävalaisinta halunnut pitkään ja erilaisia versioita olen miettinyt. Onneksi ei ole tullut hankittua jotakin johon olisin suurella todennäköisyydellä kyllästynyt, vaan tällä oli tarkoitus että otti hieman aikaa. 

Pitäisiköhän vieläkin rakennella johonkin tälläinen valaisin?! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...