tiistai 25. heinäkuuta 2023

Terassi elämää ja uusi matto

 


Terveisiä lämpimältä terassilta! 

Meillä todellakin riittää aamun, sekä aamupäivän lämpöä sekä terassilla, että parvekkeella sellaisina päivinä kun aurinko paistaa. Molemmissa on lasitukset, jotka pidetään kiinni karvatassujen takia ( pääsääntöisesti ), joten hieman pitää odotella aamupäivän jälkeen että pystyy kunnolla oleskelemaan näissä tiloissa. Tosin terassille laittelen usein pyykkejä aamusta kuivamaan, ja sepäs vasta tehokasta kuivatusta onkin tuossa lämmössä! 

Alunperin rakennusvaiheessa valitsimme terassille lasitukset, ja ajattelimme että parveke voi olla ilman. Kuitenkin jo aika pian huomasimme, että yllättävästi tulee pölyä ja roskaa parvekkeelle ja tosiaan karvatassuja ei sinne uskaltanut päästää etteivät vaan lähde omille teilleen. Ja juu kyllä, varsinkin meidän toinen neiti on melkoinen hurjapää, eli kaikki on mahdollista! Pian sitten jo tilasimme myös parvekkeelle lasit muuton jälkeen, joka on kyllä ollut todella hyvä valinta. Sekä terassilla, että parvekkeella on ollut alusta asti juuttimatot, jotka sopivat molempiin tiloihin todella loistavasti ja ovat kovin mieleiset. Terassin matto kaipasi keväällä päivtystä ja innostuinkin selailemaan valtavaa valikoimaa Matto.fi valikoimasta. 

Juuttimatot ovat todella suosittuja, ja välillä itsekin ainakin kesäajaksi haaveilen sellaista myös olkkariin, mutta toistaiseksi ne on saanut olla meillä näissä "ulko tiloissa". 

Matto.fi valikoimasta löytyykin todella kattava valikoima erilaisia juutti sekä hamppu mattoja, ja valinta ei ihan helppo täten ollut. Kuitenkin pientä muutosta kaipasin, joten tästä syystä mieluisimmaksi nousi Panama juuttimatto ilman hapsuja. Hapsujen kanssa löytyy myös muuten tämä samainen matto, mutta turvallisuus syistä valitsin tuon hapsuttoman. 

Matto on aivan ihana paksu ja pysyy paikallaan loistavasti. Myös maton väri oli todella mieluisa ( ei niin keltaiseen menevä kun useimmat juuttimatot ) joten ollaan oltu todella tyytyväisiä molemmat! Ja kyllä meidän toinen neiti joka rakastaa aurinkoa ja sitä aamun kuumuutta, niin on hyvin kelpuuttanut aamulepo hetket tässä matolla! :) Terassilla tulee vietettyä aikaa eniten iltaisin ja saunan jälkeen tässä on mitä ihanin istuskella. Ja kuten ylempänä jo mainitsin, niin tykkään niin hirveästi kun saan laittaa pyykkejä kuivamaan myös terassille. 

Kuumuuden takia terassilla en ihan hirveästi uskalla pitää kasveja, mutta terassin rappusilla onkin sitten muutama Hortensia, sekä isommassa laatikossa kasvamassa chilejä. Heinät ovat iki suosikkeja, ja ne sopivatkin oivasti terassille. 

Parvekkeella sen sijaan on ruokapöytä ja siellä tulee vietettyä ruokahetkiä enemmän. Ihana kun on kaksi eri käyttötarkoituksessa olevaa tilaa! 

Parvekkeella majailee tällä hetkellä muuten yksi oliivipuu sekä sitruspuu. Nämä onneksi tykkäävät kuumuudesta, ja ihana kun hieman vihreyttä sitä kautta saa parvekkeelle. 


Tälläisiä kesä terassi kuulumisia tähän uuteen viikkoon! :) 


* Yhteistyössä: Matto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...