maanantai 7. elokuuta 2023

Loppukesän ihana kimppu

 


Täällä on tänään edessä paluu arkeen, ja yhteinen kolmi viikkoinen loma on nyt vietetty onnellisesti. Koska viime viikko oli niin kovin sateinen ja hieman karsi viimeisen viikon ajateltuja juttuja pois, se oikeastaan helpotti arkeen paluuta, koska kuten viimeksi taisinkin kirjoitella, jopa minulla alkoi tuo ihan jatkuva sade tökkiä! Ja lopultahan se arki on kuitenkin parasta, jotta loma hetket voi sitten tuntua juhlalta. 

No mutta...

 Pari viikkoa olisi välissä töitä ja sitten on vielä itsellä viikko lomaa edessä mukavissa merkeissä. Sitten olisi tämän kesän osalta lomat (3/3) pidetty ja seuraavaksi sitten syysloman odottelua! Itsellä tuli ennen aina ostettua vapaapäivän kimppu kukkia ( yleensä kukkakaupasta ) mutta jotenkin sitä on näin ehkä iänkin ja kuulleiden tarinoiden vuoksi tullut kovin tarkaksi kissojen kanssa (leikko) kukista. Maljakkoa sai melkeinpä aina olla siirtelemässä ruokapöydästä, koska monet leikot kiinnostaa varsinkin toista neitiä hieman liikaakin. Joten, ruokapöydälläkin se Orkidea on turvallinen, eikä tarvitse olla kokoajan siirtämässä pois. 

Täten nuista kukkakauppa reissuista on tullut hieman erilaista luksusta arkeen tai lomaankin, kun hieman harvemmin ostaa. On kiva kun tulee sellainen tunne, että nyt on kauniin kimpun aika, eikä että sen hakee aina x päivänä. Tosin vuorotyöläisenä ne x päivätkin vaihteli luonnollisesti. 

Ja mainittakoon: kyllä ostan esim. ehdottomia lemppareita eli auringonkukkia useinkin maljakkoon, koska ne ei esim. kiinnosta meidän neitejä ja saa olla rauhassa ja ovat varmasti myös "turvallisiin" kukkiin kuuluvia. Mutta entiseen kuitenkin aika iso muutos näin jälkeenpäin katsottuna leikkokukkien osalta. Jossain vaiheessa taisin tästä kirjoitellakin. 

Nyt kuitenkin lauantaina tuli juuri se tunne, että ihana mennä kukkakauppaan fiilistelemään tätä ihanaa loppukesää sekä lomaa ja sieltähän löytyi paljon enemmän kun olin ajatellutkaan! Kimppuun valikoitus siis yllätys yllätys niitä lemppareita auringonkukkia, unikon siemenkotia ( jota olin päivää aikaisemmin jo pelkästään miettinyt ostavani ) , vadelman oksia sekä lopulta otin myös artisokkaa kimppuun mukaan. 

Meinasin ensin, että artisokka on liian raskas kimppuun, mutta kuten kukkakaupan myyjäkin sanoi, että nämä kaikki "puhuvat samaa kieltä", että sopii loistavasti. Tätä mieltä nyt olen todella itsekin, ja voi kuinka todellakin tämä kimppu on mieleinen! :) 

Muutama vuosi taaksepäin muuten näin jossakin Marimekon kuvassa artisokan pöydällä, ja muistan vieläkin kun sitä aloin etsiä todella mistä itse löydän. Nyt tuntuukin, että tämä on viime vuosina yleistynyt, ja tätä on löytynyt kohtuu hyvin kukkakaupoista. 

Sellainen vinkki artisokkaan vielä liittyen, että tämähän on todellakin raskas kasvi // kukka, varsi on todella jykevä ja tuo kukinto valtava eli painaa todellakin. Tämä vaatii todella tukevan maljakon siis, jotta pysyy pystyssä. Nimimerkillä, kerran on kaatunut :D Toinen asia mikä tulee itselle tästä vielä mieleen jos tuumit tälläisen hankintaa, niin kuulemma pitäisi olla kahta lajiketta olemassa: sellaista joka pysyy tämän näköisenä kun kuvassa ( lähikuva ) ja toinen jossa avautuessaan tulee sellaista violettia "nöyhtää". Itse pidän ehdottomasti tästä tällä tavalla kiinni. 


Tälläisillä tunnelmilla kohti arkea! 

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...