perjantai 10. helmikuuta 2017

TGIF


Viikko loppusuoralla, ja onneksi on perjantai! Edessä olisi yksi vapaapäivä tämän päivän jälkeen, ja voi kuinka odotankaan sitä! Se on oikein tervetullut! 

Pari viikkoa sitten yritin jälleen sitkeästi leipoa o n n i s t u n e i t a mokkapaloja. Olen aikaisemmin kertonutkin, että en vaan ymmärrä mikä todella aina voi kuorrutuksen kanssa epäonnistua, mutta näin kuitenkin käy. :-D Silti, sitkeydellä yritin, ja melkein sain onnistumisen tunteen, mutta, ei sitten kuitenkaan! 

Nappasin Valion sivulta ohjeen kuorrutukseen ( pohjan teen tutulla  kananmunattomalla piirakkapohjalla ), seurasin ohjeita ihan todella tarkkaan, ja koostumus ja kaikki näytti ihan todellakin hyvältä, ja vielä siinä vaiheessa kun tätä kaadoin piirakan päälle, mutta ei, ei se kuitenkaan jähmettynyt siihen! 

No mutta, eipä tuo jälleen makuun vaikuttanut, vaan piirakka maistui todella hyvin molemmille, ja saatiin oikeinkin hyvä viikonloppu herkku tästä kahvipöytään. Ainoastaan tuo visuaalinen puoli... ;-) 

Tein kohtuu pienen piirakan, ja muutaman muffinsin päälle. Muffinsit pääsivät pakkaseen, ja sieltä onkin helppo napata s o p i v a n a päivänä kuten tänään! 


Talvista perjantaipäivää! 

12 kommenttia:

 1. käytätkö juoksevaa margariinia?itsellä samoja kokemuksia että sillä ei jähmety,siksi teenkin kuorrutukset normi margariinin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista sinulle! :-)

   Tuo on loisto vinkki, tein itseasiassa juoksevalla ensi alkuun, mutta kuulin tuosta että se ei jähmety ja se on nyt vaihdettu pois, mutta silti vielä jokin lopputuloksessa tökkii... :-)

   Poista
 2. Oo näyttää kyllä tosi hyvältä! Ihanaa viikonloppua!♡
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, maku oli kyllä oikein oiva, se ulkonäkö sitten hiukan kärsi! ;-)

   Aurinkoista viikonloppua myös! <3

   Poista
 3. Maku se on tärkein. Herkulliselta näyttää!
  En osaa kyllä neuvoa mitä tulisi tehdä toisin, jotta saisit päällysteen onnistumaan. Itselläni resepti koulun köksätunneilta ja ohjeen vieressä lukee: Aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä! Ja, tätä ohjetta yritän noudattaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta, makuhan se ratkaisee :-)

   Tuota en ole kuullutkaan, ja hmm... rasvan otan kyllä jääkaapista kun alan tekemään. Pitääpä ensi kerran kokeilla että on huoneenlämmössä! Kiitos kiitos vinkistä! :-)

   Poista
 4. Nam nam, mietin jo viime viikonloppuna että ystävänpäiväksi pitäisi leipoa mokkapaloja! <3 Kuorrutuksessa olen käyttänyt aikojen saatossa kahta versiota: sellaista, joka kuumennetaan kattilassa ja kaadetaan sitten pohjan päälle ja sitten sellaista, jossa käytetään samoja aineita mutta sitä ei kuumenneta. Kuumennettu versio antaa kauniimman pinnan, mutta kovettuu sikanopeasti paikoilleen. Annathan pohjan jäähtyä rauhassa ennen kuin laitat kuorrutteen päälle? Jos pohja on vielä liian lämmin, kuorrute saattaa valahtaa siitä läpi eikä pysy kovettuneena pinnassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu, kuulostaa hyvälle! :-) Epäonnistumisesta huolimatta tekisi mieli tehdä myös ystävänpäiväksi näitä, tai siis muffinseja ajattelin eritoten! :-)

   Tuo vinkkisi oli myös uusi, siis tuo että ei kuumenneta, sitä en ole kuullut! :-) Kiitos vinkistä! :-)

   Joo, kyllä pohja on ollut sellainen ihan haalea ennen kun laitan. Pitäisiköhän sitten olla kuitenkin vielä viileämpi?! :-)

   Poista
 5. Herkulta näyttää <3 Itse teen ohjeella jossa aika vähän nestettä, ainoastaan muutama ruokalusikallinen kahvia ja sulatettua voita/margariinia. Iloista vapaata huomenna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla vaikka pienesti epäonnistunut olikin :-) Hih.

   Tuossa valitsemassani ohjeessa oli paljon reippaammin nestettä. Eli otetaampa tämäkin vinkki korvan taakse! :-) Kyllä se vielä onnistuu! :-)

   Kiitos paljon, vapaata odotellen! :-) <3
   Aurinkoista viikonloppua! <3

   Poista
 6. Ihanaa, että on viikonloppu <3 Yes!!!

  Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, ja vielä kun oli yksi vapaa niin nam! :-)

   Iloista sunnuntai iltaa! <3

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...