Parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitenkä se meni?
Ennen Runebergin päivää some alkoi täyttyä erilaisista versioista joilla juhlistaa tätä päivää. Ja koska lapsuudesta asti meillä on herkuteltu näin helmikuun alkuun perinteisillä tortuilla äitini tekeminä, niin olen itse jatkanut tätä perinnettä jo useamman vuoden. Tänä vuonna kuitenkin innostuin kokeilemaan myös itse erilaista versiota tortuista.
Tämä kakku syntyi oikeastaan monestakin eri ideasta, ja lopun kaiken siitä tuli sitten ihan oma sovelluksensa.
Pohja
n. 200g ( gluteenittomia ) kaurakeksejä
n. 50g voita
( hasselpähkinä rouhetta )
Täyte
1 prk tuorejuustoa
1 prk maustamatonta rahkaa
1½ prk kuohukermaa
3 liivatelehteä
hasselpähkinä rouhetta
Koristeluun
vadelmahilloa
vadelmia
Kakku onnistui oikein hyvin, ja siitä tuli oikein hyvä versio Runebergin päivään, mutta miksipä tämä nyt ei sopisi päivään kun päivään jolloin kakkua tarvitsee :)
Onneksi kakkua ehdittiin maistamaan ennen kun koti muuttui sairastuvaksi, eipä nimittäin ole muutamiin päiviin ole ollut makuaistia, josko niin maittiakaan.
Loppu kakusta pääsi vielä pakkaseen, ja se napataan seuraavan kerran mukaan kun mennään vanhoille kotikulmille. Kakku maistuu sitten uudelleen varmasti!
Täällä jatketaan(kin) vielä sairastupailua, ja nyt vielä tuplasti kun murukin sai tämän sitkeän influenssan minulta. Voi kuinka seinät jo alkaakaan kaatua päälle! Lepo on kuitenkin paras lääke, ja nyt täytyy vielä malttaa.
Iloista uutta viikkoa kaikille!
P.S. Tällä viikolla luvassa mukava yllätys, pysykäähän kuulolla! <3
Varmasti on hyvä kakku, ei tunnu ainakaan liian makealta.
VastaaPoistaTuo on totta! :) Tuo ei tosiaan ollut ollenkaan liian makea :)
PoistaOi, miten herkullisennäköinen kakku. Kiitos reseptistä, tämä menee testiin!
VastaaPoistaAivan huippu kuulla! :) Kiva että tästä oli iloa! :)
Poista