sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Olohuoneen uutta ilmettäVihdoin ehdin kuvailla vapaapäivillä kunnolla olohuoneen pienesti muuttunutta ilmettä. 

Loman alkuun tehtiin heti olohuoneen uudistusta, lähinnä siis jo uutta kotia silmällä pitäen, mutta myös toimivammaksi näihin viimeisiin aikoihin tässä kodissa. 
Sohva ja rahi yhdistelmä ei siis olisi kovinkaan toimiva uudessa kodissa, joten siitä tämä idea sitten lähti. 
Hieman kokeiltiin kepillä jäätä kuinka nykyinen sohva menisi kaupaksi ja kyllä kieltämättä yllätyttiin kun kyselyjä tuli vaikka kuinka monta! Koska muuten muutos olisi tehty sitten vasta muuton kynnyksellä. 

Meillä siis oli n. 1½vuotta sitten ostettu IKEA:n Söderhamn sohva, johon juuri alkuvuodesta ostettiin uudet päälliset. Sen lisäksi meillä oli sohvaan kuuluva rahi, joka oli siis ehdottomasti aivan loistava, mutta söi aivan liikaa tilaa tästä olohuoneesta. Siksi rahi ei olekaan usein kuvissa vilahtanut, vaan olen sen aina kuvauksen ajaksi siirtänyt pois. 

Loppujen lopuksi kohtuu pieni muutos, mutta tällä muutoksella oli suurempaakin suurempi merkitys tilan kannalta. Kyllä taas kerran mietin, että kuinkahan sitä ei tullut ihan loppuun asti silloin mietittyä kun edellinen sohva ostettiin?! No mutta, parempi myöhään kun ei milloinkaan. 

Ollaan oltu todella tyytyväisiä Söderhamn sohvaan ja siksipä ei siis muuta lähdetty miettimäänkään. Hetken tosin mietin, josko toiselle puolelle olisi ostanut käsinojan, mutta se olisi ehkä ollut enemmän vaan rekvisiittaa tässä sohvassa kuin käytäntöä, joten se ajatus sai sitten jäädä. 

Sohva tosiaan ostettiin alunperin harmaana ja uudet päälliset nyt tammikuussa Gunnared beige värissä, johon ihastuttiin täysin heti. Päälliset ovat edeltäjäänsä pehmeämmät ja positiivinen yllätys on ollut ehdottomasti, että kissan karvatkaan eivät näy liioiksi vaikka sohva onkin näin vaalea. Erittäin toimiva väri siis meille. 
Aloin yksi päivä miettimään, että kyllä tähän kotiin mahtuu monta erilaista sisustusta näiden seitsemän vuoden aikana kun tässä ollaan asuttu. Muutaman kerran on noussut jo hieman haikeuskin tästä kodista, vaikka innolla tottakai uuteen kotiin muuttoa odotellaankin. Tästä kodista jää kuitenkin poikkeuksellisen paljon kuvia muistoksi, onhan tästä kodista tullut blogattua jo se seitsemän vuotta! 

Yksi kaunis päivä kun olin innolla alkamassa kuvaamaan, niin ykskaks iskikin totaali kyllästyminen kuvata näitä samoja nurkkia. Onneksi se tunne meni nopeasti ohi ja lopun kaiken sain kuvattua ihan mieleisiä kuvia. Mutta onhan se tosi mukava päästä ( pian ) kuvailemaan sitten ihan uusia nurkkiakin ja onneksi tilaakin sitten on reippaasti enemmän :) 

Täällä palataan tänään töiden ääreen, joten iloista päivää kaikille kellä on vapaa ja tsemppiä kaikille kenellä on työpäivä edessä! 

Pidetään huolta toisistamme! <3


**  **  **  **  **  **  **  **  **  **

P.S. Jos olet kiinnostunut // tiedät kuka olisi kiinnostunut tästä meidän kodista Vantaalla,  niin se löytyy nyt myynnistä! 
2h + kk + kph + s + parveke 
Ilmalämpöpumppu asennettu viime kesänä, joka tuo mukavasti iloa kesäpäiviin. 
Keittiö remontoitu myös viime vuonna. 

Laita s.postia ( stellavanilja@gmail.com ) niin linkkaan kohteeseen! 

6 kommenttia:

 1. Vaaleat pinnat kyllä niin raikastaa kotia. :) Täällä tuo meidän sohva on miehen, vaikka onkin tummanharmaa, niin peittää ainakin mustat koiran karvat. :D Me haaveillaan uudesta lattiasta ja keittiöstä, ja pikkuhiljaa niihin säästetään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! :)

   Itsekin olen oppinut tuon, että sohvalla on aika iso merkitys eläin perheessä. Niin kovasti aikanaan Ektorp sohvaa halusin, mutta se kyllä imi oikein kissankarvat! Se ei vaan sitten ollut toimiva eläintaloudessa.

   Ihania suunnitelmia ja nyt on hyvä aika sitten miettiä samalla kun säästää niin eri vaihtoehtoja :)

   Mukavaa pääsiäisviikkoa! :) <3

   Poista
 2. Moi! Mietin juuri samaista sohvaa tällä gunnared-kankaalla, ja kävin vähän myymälässä tunnustelemassakin jo kangasta. Mulla on myös kissa, niin onko kangas sun mielestä kuinka kestävä, ajatellen pieniä nuppineulakynsiä, jotka aika ajoin saattavat nyppästä ohimennen? :D tuo on jo kyllä plussa, jos karvat ei tässä kankaassa kovin pahasti näy. -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mari!

   Kiva kun jätit viestiä 😊

   Meillä kissat on yleisesti yllättävän vähän ikinä sohvaa raapineet, mutta nämä sohvat ovat jostain kumman syystä kiinnostaneet enemmän! Ennen kun vaihdoimme päälliset talvella, niin siinä harmaassa jonkin verran näkyi kynsimistä. Tätä on nyt koetettu peittää silloin kun ei olla kotona, ja vähän paremmin tämän kanssa mennyt. Karvat ei tosiaan pahasti näy, joka on ollut positiivinen yllätys 😻

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! :) Tässä kyllä tosi hyvä puoli, kun päällisiä saa sitten uusiakin ostettua, niin ei ole niin vakavaa jos vähän rispaantuukin. Kissan ehdoilla mennään! :D Aurinkoista loppukesää! Mari

   Poista
  3. Se on ihan totta :) Ja samalla voi tosiaan vaikka vaihtaa vallan sohvan väriä, kuten me tosiaan tehtiin sen edellisen mallin kanssa :)

   Iloista kesää myös sinulle! :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...