tiistai 6. heinäkuuta 2021

Kurkistus terassille

 


Instan puolella onkin jo pariin otteeseen kurkattu meidän terassille, mutta täällä blogin puolella ei ole vielä tästä kuvia vilahtanut, joten nyt näin keskikesän aikaan on loistava aika kurkata terassille :) 

Meillä on terassi ja parveke päällekkäin, ja molemmat ovat samankokoiset keskenään. Mukavan tilavat siis molemmat. 

Ennen muuttoa valittiin terassille lasitus, koska ajateltiin, että siellä ollaan enemmän ja että terassi olisi myös kissoille mieluisa paikka olla. Toki lasitus tuo myös terassilla yksityisyyttä ja suojaa pihatien mennessä tuossa edessä. 

Talvella tosin myös asennutettiin parvekkeelle lasitus, joka on ollut kyllä loistava päätös puhtaudenkin kannalta. Mutta kurkataan parvekkeelle toisella kertaa enemmän! 
Kun pääsimme muuttamaan pitkän odotuksen jälkeen viime elokuussa, kovasti mietittiin kuinka terassia // parveketta hyödynnetään eli toisinsanoen, mitä on mihinkäkin fiksuinta sijoittaa. 

Keittiö sijaitsee yläkerrassa, joten päädyttiin että grilli menee parvekkeelle, vaikka sitä ensin kaavailtiin terassille. On kuitenkin kätevämpää käyttää samassa kerroksessa sitä. 

Terassille päästiin täten rakentamaan mukavaa oleilualuetta ja pikkuhiljaa tässä liki vuoden aikana tämä tila on rakentunutkin oikein mieluisaksi. 

Sain tänne myös mukavasti laiteltua kukkapurkkeja ja samalla tuossa hyllyllä on pieni yrttitarha ( laajempi nyt ), koska innostuin parvekkeella tästä kovasti. 

Kissoille asennettiin toiselle seinälle myös omat paikat, joskin toinen karvatassu ei ole niin innostunut paikasta, mutta pehmusteen ottaessa pois pystyn hyödyntämään sitä vaikka kukkahyllynä! 
Terassille valikoitui Mattokympistä upea * Riihi juuttimatto, ja se on ollut kertakaikkisen loistava valinta tähän tilaan :) Matto sopii niin hyvin kalusteiden kanssa ja on terassilla mitä parhain valinta. Samalla matto tuo mukavasti ripauksen rouheutta tähän tilaan. 

Terassi onkin meidän "vakipaikka" saunan jälkeen. Tähän on niin mukava tulla iltaisin katselemaan myös auringonlaskua. Kuumina päivinä on myös päiväkahvit juotu terassilla. Sekä terassille, että parvekkeelle paistaa aamuaurinko ja lasitusten ollessa kiinni lämpötila nousee ihan älyttömän kuumaksi. Mutta sitten iltapäivällä kun aurinko on kääntynyt, tässä on mukavan vilpoisa istuskella ja touhuilla. 

Terassin eteen pienelle pihallemme on laitettu pari istutuslaatikkoa, ja jännityksen jälkeen jopa olemme saaneet satoa! Paljon tässä on kuitenkin vielä opittavaa, joten ensi keväänä olemme paljon fiksumpia! 

Kesälomalla edessä olisi myös uuden nurmikon istutus, koska kuten kuvista näkyy, alkuperäinen ei ole oikein lähtenyt kasvamaan kauniisti :D Joten pieniä pihapuuhia on tiedossa. 

Keväällä laitoin kasvamaan purkkiin myös Pionin, joka sieltä on hitaasti mutta varmasti noussut. Katsotaan saanko ihan kukkaan asti tätä. Se olisi kyllä melkoinen palkinto itselle! 

Samaan aikaan kun ostin tuon Pionin, niin ostin myös Magnolian alun, ja vaikka se silloin näytti mukavan nuppuiselta, onkin siitä kasvanut melkoinen viherkasvi, mutta kiva niinkin, sopii loistavasti terassille ja mistä tietää josko innostuisi vielä kukkimaan. 

Tälläinen pieni kurkistus terassille tällä erää :) Nyt kuitenkin aika aloitella päivän työt ja jälleen saa vetää raskin yhden päivän päälle, loma on taas lähempänä!

Aurinkoista päivää kaikille! :) 


* Matosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan


2 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo lasitus terassilla, niin pysyy kuivana myös syksyllä. Nuo valot näyttävät varmasti hienolta illalla, kun tulee hämärää. Olisi kiva nähdä myös iltavalaistuksesta kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitus on ollut kyllä ( tässä ) kodissa ihan ehdoton terassilla, koska pihatie menee aivan edestä. Sillä saa yksityisyyttä ja tosiaan pysyy siistimpänä ja kuivana :)

   Valot ovat itsellekin tosi mieluisat olleet alusta asti, ja elokuun iltoja tässä odotellen... :) Ja kiitos paljon vinkistä, täytyy ottaa kuvia myös hämärtyvässä illassa :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...