sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Kesäinen kattaus

 Erittäin lämpöiset sunnuntai terveiset! 

Huh hellettä, ei tähän kai oikein muuta voi sanoa! Nyt kyllä ihmiset jotka helteistä nauttii, ovat varmasti saaneet nauttia yllin kyllin näistä päivistä. 
Entisenä kovanakin auringon palvojana puolestaan täällä kurkitaan tiuhaan tahtiin säätietoja, ja odotetaan että tulisi hieman viileämpää ja myös sadetta jota luontokin kovasti kaipaa. Pyhien aikaan juuri mietin ääneen, että kuinka sitä onkaan joskus oikeasti nauttinut niin hirveästi kuumuudesta! En saanut siitä ikinä tarpeekseni, ja päivän auringossa oleilun jälkeen suuntasin vielä usein jumpan jälkeen solariumiin! Eipä tulisi kuuloonkaan tänä päivänä! :D 

No mutta, se kuumuudesta. Tälle päivää on luvattu ainakin jonkun verran sadetta, ja ehdottomasti nostan sille molemmat peukut pystyyn! 

Juhannus on nyt tältä osin taputeltu, ja täällä sitä vietettiin rennosti kotosalla yhdessä.

Kuvissa vilahtaa juhannusaaton rento ja keskeneräinen kattaus. Miten se onkin niin, että usein kattauksesta tulee otettua kuvia hieman puolivaiheessa? Ehkäpä tässä vaiheessa sitä on hieman ylimääräistä aikaa, ja sitten kun ruoka valmistuu on jo niin kova nälkä, että kamerakin unohtuu?! 

Pitkän harkinnan jälkeen ostettiin kotiinkin sähkösavustin, koska molemmat rakastetaan savustettua kalaa, ja nyt juhannuksena ensi kertaa sitä kokeiltiin. Tämä kun ollut aina mökillä meillä ehdoton juttu, että savustetaan kalaa.  Sen lisäksi tehtiin herkullinen ja kesäinen salaatti ja uusia perunoita lounaalle. Niin kesäinen ja herkullinen ruoka. 

Kattauksen halusin olevan rento ja toki sitten kesäinen. 

Uudet aivan ihanat Marimekon Unikko tabletit jotka kotiutuivat upeasta  *MARI-A kaupasta olivat ihan kattauksen kruunu itselle! Ihan pakko sanoa, että en heti olisi keksinyt yhdistää juuttia ja Unikkoa, mutta yhdistelmä on kyllä mitä parhain! Nämä tabletit ovat niin suosikit, ja kuinka monta kertaa olen jo kotona ehtinyt sanoa, että näin hienoja tabletteja ei ole koskaan meillä ollut! :) 

Kaunis kesäinen kukkakimppu pöydän päässä on toki tärkeä itselle myös. Itse kasvatetuista herneen versoista sai  lautasten päälle kauniin koristeen. Voisin jälleen sanoa: vähemmän on enemmän. 
Illan kattaus oli oikeastaan samanlainen, vaihdoin ainoastaan servetit hieman värikkäimpiin, joten tästä ei tullutkaan sitten napattua kuvia. 

Illalla grillattiin tomaattia, parsaa, maissia sekä makkaraa. Ja tein uuden erän salaattia myös illaksi. Kuinka hyviä salaatit ovatkaan näin kesällä ja kuinka ihana on laitella myös nyt omasta pihasta ensi kertaa kasvatettuja aineita salaatteihin :) 

Juhannuspäivänä oli tarkoitus tehdä pyöräillen piknik puistoon, mutta sade ja ukkos uhka näytti suurelta. No, lopunkaiken ei tullut sadetta eikä ukkosta, ja piknikin olisi voinutkin toteuttaa. Se jäi nyt odottamaan viimeistään kesälomaa, koska niin jo haaveilen piknikistä isojen puiden alla upeassa puistossa, jossa syksyllä kävimme ikuistamassa ruska aikaa. 

Tänään tehdään pieni retki vanhoille kotiseuduille ja siinäpä sitten vapaat tällä erää ovatkin. 

Ihanaa sunnuntaita kaikille! <3

* Tabletit saatu bloginäkyvyyttä vastaan: MARI-A <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...