keskiviikko 25. elokuuta 2021

Kuinka ( kesän ) kasvatusten kanssa kävi?

 Olen kesän mittaan kertonut, että ollaan kohtuu innollakin laitettu kasvamaan yhtä sun toista. Niin tuohon pihalle lavakaulus laatikoihin, kun sitten parvekkeelle puolestaan jalallisiin laatikoihin. 

Tälle puolelle taloamme paistaa aamulla // aamupäivällä aurinko. Ja kuten kaikki nyt tietää, mennyt kesä oli kuiva ja kuuma pääosin, joten vettä sai kantaa niin ulos kuin parvekkeelle istutuksille urakalla. 

Parvekkeella on tosiaan lasitus, joka talvella asennutettiin, ja en edes ihan tarkkaan osaa sanoa, mutta lämpötila nousee auringon paistaessa aamulla, niin todella korkeaksi tuossa tilassa! Lasitus on kuitenkin karvatassujen vuoksi parempi olla kiinni, joten haastava paikka on kyseessä kasveille. Tosin: oliivipuu on kyllä nauttinut niin hirveästi tästä paikasta! Onneksi se tuli sinne kiikutettua alkukesästä, ja hetken vielä saa olla, ennen kun pääsee takaisin sisälle. Parvekkeella näissä upeissa laatikoissa jotka muuten kotiutui Kaluste kaverit verkkokaupasta, kasvoi tomaattia ja chiliä sekä salaattia. Ostettiin keväällä pienet taimen alut, jota tosiaan sitten kasteltiin urakalla läpi kesän. 

No kuinkas sitten se sato?

Tomaatit kasvoi ja kasvoi ja vielä kerran kasvoi! Korkeutta tuli aina vaan ja olivat melkoisia hujoppeja kyllä. Pikkuhiljaa alkoivat kastelusta huolimatta kuivua, joten jossain vaiheessa ne tuli heitettyä sitten pois. 

Salaatti kasvoi ihan hyvin, muutamaankin otteeseen kerättiin satoa siitä, ja olihan se nyt todella kiva juttu! 

Chilit puolestaan ovat kovin myöhäisiä olleet, vaikka lajikkeita oli useampia erilaisia. Nimittäin vasta tässä nyt muutaman viikon aikana on alkanut tulla chilin alkuja esiin. Ei toki liioin, mutta muutamia chilejä sieltä on tulossa, joita nyt innolla odotetaan! :) 
Lavakaulus laatikoiden kanssa oli tosiaan ihan harjoitus kesä, ja ensi kesään mennessä otetaan paremmin kasvatus jutuista selvää, ja varmaan muutenkin hieman muokkaamme tuota ideaa. Mutta pääasia oli, että oli mukavaa ja jännittävää seurata tuleeko jotain! :D 

Herneet ja rucola kasvoivat ihan hyvin, mutta muuten ei ole oikein kehumista kasvatuksissa. No, onhan tämäkin tyhjää parempi ehdottomasti. Olisihan se ollut hieman noloa, jos yhtään mikään ei olisi kasvanut! 

Nyt kuitenkin kun kesä alkaa ( onneksi! ) olemaan loppusuoralla ja on aika vastaanottaa syksy, niin kunnes nuo chilit ovat kasvaneet, niin pääsen vaihtamaan nuihin ihaniin * jalallisiin kukkalaatikoihin kanervat. 
Täytyy sanoa, että jos monella sormet syyhyää keväällä kaikkien istutusten kimppuun, niin luonnollisesti näin syksy ihmisenä odottelen nyt itse kovasti, että pääsen laittamaan syksyn ilmettä parvekkeelle ja terassille myös. Tosin, haaveilin jo hetken että otan yhden nuista laatikoista myös sisälle käyttöön, joten nähtäväksi jää... 


Mukavaa päivää!

Yhteistyössä: Kaluste kaverit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...