perjantai 15. joulukuuta 2023

Joulukuusi 2023

 


Oi, enää yhdeksän yötä jouluun! Olen oikeasti sitä mieltä, että joulukuusta varmasti puuttuu vähintään se yksi viikko! Jos kuukaudet muutenkin menevät nopeasti, niin tässä joulukuussa ei ole ajan kulumisella ollut mitään rajaa. Olen useamman kerran hämmästynyt katsoen kalenteria kuinka joulu lähenee päivä päivältä! Enkä liene ainoa kun ihmisten kanssa juttelee. Nyt on selvästi päiviä hävitetty kalenterista! :) 

Oli niin tai näin, sieltä se joulu tulee. Ehtii sitten tekemään kaiken tai jää tekemättä. Itse en onneksi vaadi itseltäni mitään liikoja vaikkapa siivoukselta. Meillä kuitenkin siivoillaan normaalistikin kohtuu tiuhaan, joten siinä samalla se sujuu. 

Joulu ollaan kotoa pois  perinteisesti, mutta muuttuvien tekijöiden myötä tämä joulu tulee olemaan kovin erilainen ja varmasti myös tunteellinen. Mutta, tähänkin voin todeta, sieltä se joulu tulee ja tänä vuonna siitä tehdään erilainen ja varmasti silti paljon ihania hetkiä se tulee sisältämään. Pidempään blogiani seuranneille ei liene yllätys, että jopa itselle on aina hieman jännittävää millainen kuusi meillä tulee olemaan. Nimittäin ei taida olla kahta vuotta peräkkäin, että meillä olisi ollut samanlainen tai samantyylinen kuusi, vaan joka vuosi kuusi on ollut tavalla tai toisella erilainen. Iso tai pieni, teko tai oikea ja jopa iso kiinan kataja oli yhtenä vuonna toimittamassa kuusen virkaa ja sekin oli kyllä kovin symppis versio! 

Viime vuoden kuusesta ei ihme kyllä ollut blogissa kunnon kuvaa ( mahtoiko silloinkin kalenterista puuttua päiviä ;)) Viime vuonna kuitenkin oli kaunis lumihuurteinen tekokuusi jonka hieman omaa aikataulua myöhässä löysin. Mutta uskokaa tai älkää niin jopa se aiheutti allergiaa ja vaikka kuusi oli varsin hyvälaatuinen niin siitä irtosi valtavasti lumihuurretta, joten kauneudesta huolimatta siitä kuusesta luovuttiin syksyllä. 

Koska kuuselle ei ole valtavaa tilaa olohuoneessa, niin kuusen on oltava tilaan sopiva. Tykkäsin kovasti tästä vuonna -19 olleesta pienestä ruukussa olevasta kuusesta, joten sellainen vastaava käytiin sitten pari viikkoa sitten lauantaina hakemassa Bauhausista. 

Tälläinen kuusi sopii meille todella loistavasti muutamaankin paikkaan lattialle tai kuten nyt laitoin tuohon olohuoneen pöydälle. Ruukku kyllä oli itseasiassa ihan t o d e l l a painava, mutta toivottavasti pöytä sen hyvin kestää! Tämä tuo todella kivasti tunnelmaa ja on kuitenkin oikea kuusi. Muistelen, että viimeksi ainakin kesti myös pitkän aikaa todella hyvin, joten huoletta tälläisen kuusen voi laittaa jo hyvissä ajoin ja sitten siitä ehtii nauttimaan kunnolla :) Koska muutenkin se että vähemmän on enemmän, niin myös kuusen koristelun kanssa tykkään. En toki voi kieltää, että etteikö oikein runsaasti hyvällä maulla koristellut kuuset olisi mieleeni, mutta niitä on mahtava ihastella ja kotona sitten pitää selkeämpi ja yksinkertaisempi linja. 

Ensimmäisenä laitoin tähän(kin) kuuseen luonnollisesti valot. Sarja olisi itseasiassa voinut olla vaikkapa vielä pidempi, mutta jotenkin oletin, että tämäkin olisi jo liiankin pitkä. Tämä täytyy muistaa vastaisuuden varalle. Sitten laitoin tuon jo ihan todellakin lemppariksi muodostuneen Marimekon nauhan jossa on puisia palloja välissä. Tähän täytyy muuten sanoa, että pitkään ihmettelin mikä ihme tuo nauha on, mutta kun kuulin miten sitä on käytetty oli se jo viime hetkillä pakko saada ja se on ehtinyt meilläkin olemaan vaikka ja missä, niin ja on ihan lemppari! Sattumalta löysin ihan pelkkiä puisia palloja ( jota voisi vaikka koristella) joten muutama sellainen pallo vielä sekaan ja kuusi oli koristeltu. Oikein mieluisa ja sopivan näyttävä mutta rauhallinen. Toimii loistavasti meillä! :) 

Ruukun sujautin muovipussiin ja sitten tuohon koriin. Olen kastellut muutaman päivän välein aina hiljalleen ja kuusi on pysynyt oikein hyvänä. 


Joko siellä on laitettu kuusi pystyyn? :) 


1 kommentti:

  1. Voi kiitos kiitos paljon :) <3 Ihania välipäiviä sekä vuoden vaihdetta sinulle! <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...