perjantai 24. lokakuuta 2014

Voihan kynttilä!





Muutama viikko taaksepäin kiikutin Sokoksella tämän ihanan Pentikin lyhdyn kassalle, mielessä ihanat muistot siitä päivästä. 
Seuraavana harmaana vapaapäivänä järkkäilin kotona pienesti paikkoja vähän uuteen uskoon, ja myös tämä muistojen lyhty pääsi paikalleen. 
Laitoin tyytyväisenä lyhtyyn palamaan Riviera Maisonin palmikko kynttilän, ( viimein kun raaskin sellaista polttaa! ) sillä ajatuksella että se saa ilahduttaa pitkän illan. 

No kannattiko tämä?! 

EI! :-D

Kynttilä oli aikansa palanut niin sehän alkoi sulamaan tuonne lyhtyyn, ja pian oltiin siinä vaiheessa että lyhdyssä oli ainoastaan sulanutta steariinia. Voitte uskoa että harmitti! Lyhty oli ensimmäistä kertaa käytössä, ja onnistuin sen pilaamaan heti. 

Kuten alkuun mainitsin että lyhtyyn liittyy ihania muistoja, harmitus oli sitä suurempi. Nimittäin ihana kummityttöni ( pian 5v ) valitsi tämän meille yhteisellä elokuva / shoppailu reissulla. 

Koetin ensiksi laittaa kuumaa vettä lyhtyyn, mutta steariinin pois saaminen olisi ollut tuntien työ tätä kautta. Google siis apuun.
Google neuvoi pakastamaan, joten lyhty pääsi sitten pakastimeen :-D Kun otin pois pakkasesta lyhdyn, ajattelin että peli on menetetty. Lyhty kuitenkin jätettiin väärinpäin lavuaariin, ja mikä yllätys aamulla odotti, steariini kökkö oli supistunut pakkasessa ja irronnut reunoista! :-) 

Nyt ollaan siinä vaiheessa että tuo iso kökkö pitäisi saada pois vielä sisältä. Sanoisin kuitenkin että ollaan voiton puolella asiassa ( kenties ) ! 

Lyhtyyn kuului tuikunpidike, jos ja toivottavasti kun kynttilä kökkö saadaan lyhdystä pois, on meinaan varmaa että tuossa lyhdyssä poltetaan vain tuikkua! :-D

Rentoa syyspäivää kaikille! <3



37 kommenttia:

  1. VOI EI! Mut hei, kiitti vinkistä. Itselle on käynyt samoin - ei tosin niin tärkeän lyhdyn kohdalla, jonka sitten suutuspäissäni heitinkin jorpakkoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, kyllä harmitti! Onneksi tosiaan nyt voiton puolella, vielä tosiaan kun keksii millä koko liikkuvan möykyn saa pois sieltä! :-D

      Olisin varmasti itsekin laittanut pois tuon, mutta lyhdyllä on juurikin se merkitys niin en raaski millään. Täytyy keksiä vielä jotain :-D

      Poista
  2. Kaunis lyhty ja ihanat tunnelmalliset kuvat. Itsekin olen joutunut turvautumaan pakastekonsteihin, mutta se tosiaan toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna kauniista kommentista! <3

      Itse kun lyhtyä pakastimeen ahdoin, niin ajattelin että ihan turhaa hommaa :-D Ja vielä siinä vaiheessa kun pois otettiin sieltä. Mutta yllätys olikin suuri :-) Vielä kun sen viimeisen vaiheen keksisi :-)

      Poista
  3. No huh! Mutta hyvä tietää tuo pakastuskeino vastaisen varalle. Toivottavasti saat loputkin steariinit irti kauniista lyhdystä!
    Mukavaa perjantaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa korvan taakse jos tuollaisen kanssa nuin sattuu käymään. :-) Se tosiaan reippaasti supisti sitä, onneksi :-) Nyt vaan enää se viimeinen vaihe! :-D

      Mukavaa lauantaita ja blogi tapahtumaa! <3

      Poista
  4. Todella kaunis lyhty.. itse laitoin isompiin lyhtyihin ja lasipurkkeihin karkeaa suolaa pohjalle, tämä pitää lyhdyn puhtaana, sopii hyvin pienempii tuikkukippohin, pitää tuikut paikoillaan, onneksi google auttoi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo lyhty heti iski silmään itselläkin :-)

      Kiitos tuosta vinkistä! :-) Tuohan sopii talveenkin oikein oivasti, ihan koristeellisesti siis :-)

      Poista
  5. Voi ei :/ saisko sitä jotenkin saksittua pienemmäksi?
    Kaunis lyhty :)
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa kuinka harmitti, ja vieläkin se pieni harmitus ennen kun tosiaan saa pois kokonaan! Jollain täytyisi koettaa pienentää sitä, on vaan niin pahuksen kovaa että se vielä vähän hakee että millä saisi pienemmäksi. Sitten mahtuisikin tulemaan tuosta kun saisi vähän laitettua pariinkin osaan sen kökön sieltä! :-)

      Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista
  6. No voi että, mutta tuttu tunne... mulle on käynyt myös noin lyhdyn kanssa! Olisi kuitenkin kivaa poltella kunnon isoja kynttilöitö noissa, mutta aina ne sulaa sinne pohjalle. Kiitos noista vinkeistä, niistä on kyllä hyötyä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs se! :-) Jotenkin kun tuikkuja tulee muutenkin enemmän poltettua niin sitten kaipaa nuita isompia kynttilöitä myöskin väliin. Mutta josko nyt sitten tuollaisten kanssa vaan suosilla pysyttelee tuikuissa, ja polttelee isolla alustalla vaan isompia kynttilöitä! :-)

      Mukava että oli hyötyä! :-) <3

      Poista
  7. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin :-) Kaunis lyhty kyllä, sääli olisi ollut jos olisi lopullisesti pilalle mennyt ♡ Mukavaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppu silausta vaille :-) Mutta kyllä se sieltä tavalla tai toisella ulos tulee! :-)

      Tottavie, tuo lyhty on kyllä tosi ihana, ja vielä kun muisto mukavasta päivästä niin ei todellakaan raaskinut heittää poiskaan :-)

      Iloa viikonloppuun! <3

      Poista
  8. Voi ei!! Mulle on käynyt myös noin, yleinen moka siis tuntuu olevan. Olen huomannut että iso kynttilä vaatii ympärilleen aika paljon tilaa "hengittää" ettei se ala sulamaan. Sulla taisi olla juuri tuo ongelma kyseessä, lyhty näyttää vähän ahtaalta tuon kokoiselle kynttilälle. :( Toivottavasti tiukkujen kanssa lyhty pääsee entiseen loistoonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että en ole ainoa jolle on näin käynyt! :-D Kun nyt tarkemmin mietin, niin muutama vuosi sitten ostin bambulyhdyn ja sinne muuten jämähti myös, oli kapea ja korkea "lasimaljakko" sen bambukuoren ympärillä, mutta sen heitin kyllä pois kun ei tainnut muutenkaan niin huippu mieluinen olla :-D
      Eli tosiaan, kyllä se näin on että ne vaatii sen tilan ehdottomasti! :-)

      Poista
  9. Iiiks! Noh, mutta onneksi sait lyhdyn pelastettua. Mä olen tosi arka polttelemaan tuollaisissa lyhdyissä isompia kynttilöitä just vastaavaisen tilanteen vuoksi. Tuikut ovat huolettomampia vaikka isoissa kynttilöissä olisi vielä enemmän sitä tunnelmaa.

    Mukavaa syyspäivää sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää ja väliin niitä isompia kynttilöitä kaipaa vaan kovasti! :-) Mutta nyt sitten jos tuo tuosta kokonaan elpyy niin tuikut siinä saa vaan loistaa jatkossa :-D

      Kiitos paljon, ja mukavaa viikonloppua! :-)

      Poista
  10. Mä niin ymmärrän ton tunteen, mulle käy AINA samalla tavalla pilarikynttilöiden kanssa :) Siksipä poltan nykyisin vain tuikkuja ja lyhtykynttilöitä (vaikka ne muovireunukset rumia onkin)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun täältä löytyy kohtalotovereita! :-) En ole ainoa joka on onnistunut pilaamaan lyhdyn :-D

      Tuikut on siis pop! :-D

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Harmitus oli kyllä suuren suuri, toivottavasti se siitä hiukan alkaa laantumaan jos ja toivottavasti kun tuon saa takaisin kuosiin :-)

      Poista
  12. Oh no, no ei kyllä kiva!!! Mulle kävi samoin yhden lyhdyn kanssa ja kyllä harmitti :(!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs se! :-) No... nyt täytyy sitten vaan pysyä turvallisesti tuikuissa ja sillä siisti :-D

      Poista
  13. Olen huomannut, että mitä kalliimpi kynttilä sitä huonompi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aivan, varmasti sekin voi pitää paikkaansa!

      Poista
  14. Kynttilät ovat ihania <3
    Mukavaa viikonloppua Seija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilät ovat <3 Aivan ihania, sitä tunnelmaa ei korvaa mikään! :-)

      Mukavaa viikonloppua myös sinne! <3

      Poista
  15. Kaunis lyhty ja ihania kuvia!

    Voi ei miten lopulta käynyt. Jos olen polttanut isoja kynttilöitä jossain vastaavissa niin olen laittanut karkeaa suolaa, hiekkaa ja folioa lyhdyn pohjalle.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin ihana, tykkään :-)

      Kiitos vinkistä sinulle! :-) Kaikki tuollaiset on aina tosi mukava kuulla! :-)

      Poista
  16. voisin suositella Partyliten kynttilöitä esim. tuikkivia, votiiveja, pilarikynttilöitä ja glolite kynttilöitä. Ovat parafiiniä, eikä niiden palamislämpötila ole niin kuuma kuin tavallisissa kynttilöissä (eli lapsille ei tule palovammoja) parafiini lähtee pois kynttilänjalasta, kun sitä huuhtoo kuumalla vedellä. Ei tarvitse hangata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, totta, olen myös jonkin verran Partyliten kynttilöitä poltellut, ja hyvää muutenkin kuullut niistä :-) Tällä hetkellä ei taida tosin varastoissa olla yhtään :-)

      Poista
  17. Oletko pakastanut lyhtyä uudelleen?
    Itsellä on pienempiä kynttilöitä sulanut astiaan,pariksi tunniksi tai yöksi pakkaseen,antaa tasaantua pakastimesta oton jälkeen hetken pöydällä ja kopauttaa kevyesti pohjaan niin kynttilämöykky irtoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi koettaa jos uudelleen vie pakastaa, totta vie. Asia on nyt jäänyt vähän seisomaan. Mutta tarvitsisi ottaa nyt asiakseen ja saada se kuntoon :-)
      Tuossa on vaan se harmi että se kynttilämöykky on reippaasti isompi kun se aukko. Eli jollain pitäisi saada vähän ensin rikki. :-)

      Poista
  18. Oi kauhistus..mutta onneksi ei syttynyt roihuamaan tms.. toivottavasti saat vielä lyhdyn pelastettua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan parasta! :-) Nyt asia on jäänyt seisomaan kaiken kiireen keskellä. Mutta, josko vielä hyvä tulisi! :-)

      Poista
  19. Tulee vähän myöhään tämä kommentti ja toivottavasti olet saanut möykyn pois lyhdystä.. Itsellä on myös tuo lyhty ja huoletta poltan siinä isoa kynttilääkin, mahtuu just ja just siihen tuikkupidikkeeseen. (ehkä mulla on isompi koko lyhdystä). Enempi taisi olla sinun kohdalla tässä kyse tuosta kynttilästä - nimittäin nuo palmikkokynttilät eivät pala kunnolla edes pöydällä. Olen kokeillut muutakin merkkiä kuin RM ja ne on tehty jostain kumman aineesta joka sulatessaan näyttää "vaahdolta". Ekana ei meinaa palaa kunnolla kuin pienellä kituuttavalla liekillä, sitten tulee hetki jolloin sulaa kuoppaa ja jää reunat joista valo tulee kivasti esiin, mutta tämä kestää vain pienen hetken. ja sitten sulaa ne reunatkin.... ja sitä steariinivaahtoa on jokapaikassa.....

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...