lauantai 2. lokakuuta 2021

Ajatuksia materiaali valinnoista uuden asunnon kohdalla

 


Ihanaa lokakuuta ( lemppari kuukauteni ) teille kaikille myös tänne blogin puolelle! 

Ruska on todella kauniina, ja syksy(kin) etenee vauhdilla eteenpäin. Tuntuu että on aina perjantai, ja ollaan viikonlopun kynnyksellä. Tämä on juuri se aika kun haluaisin ajan menevän hitaammin. Haluaisin nauttia entistä enemmän tästä uskomattoman kauniista ajasta, tunnelmoida, potkia maahan pudonneita värikkäitä lehtiä, katsella väriloistoa ja illalla kietoutua torkkupeittoon. Mutta aika menee nopeasti ja tästä kaikesta on yritettävä nauttia ajan kulun mukana. 

Mutta ihanasta syksystä hypätään muutamaan ajatukseen uuden kodin materiaalien suhteen. 
Olen aikaisemmin kirjoitellutkin, että olimme noin pari kuukautta myöhässä materiaali valinnoissa, siinä vaiheessa kun uuden kodin löysimme. 

Ennen kun tiesimme, että emme voi enää vaikuttaa valintoihin, olimme tottakai ehtineet perehtyä materiaali valikoimiin kuitenkin. 
Kaikeksi onneksi suurin osa valinnoistamme osui tehtyjen valintojen kanssa nappiin! 

Alla muutama ajatus näin vuoden asumisen jälkeen valinnoista jotka on pohdituttanut. 

* Lattiat olisimme itse valinneet toisin, aavistuksen lämpöisempi sävy laminaattiin, mutta täytyy sanoa, että päivääkään emme ole katuneet valintaa mikä oli asuntomme kohdalla tehty. Tykkäämme lattioista todella paljon, ja juuri yksi päivä mietimme kuinka kestävä lattia on myös ollut, koska karvatassujen rallit eivät näy ollenkaan lattioissa. 

* Laattalattia eteisessä  oli itselle varsinkin aika nounou kun kuulimme, että siihen ei voi vaikuttaa enää. Mutta tämä on kyllä osoittautunut varmasti suurimmaksi yllätykseksi ja sanoisin vielä isolla yyllä, kuinka loistava se on ollut ja että tässä kohtaa on paras syödä omat sanat. En vaihtaisi mistään hinnasta sitä nimittäin pois! 

* Keittiön työtaso, noh, tämä on ollut se ainoa murheen kryyni. Tämän kanssa nimittäin yritimme vaihtoehtoa jos toista rakennusaikana, mutta kaikki olivat mahdottomia rakentajan puolelta. Emme olisi halunneet siis tuota mustaa tasoa ollenkaan, mutta tässä sitä nyt on vuoden päivät tuon tason kanssa elelty. Siihen on oikeastaan syntynyt sellainen viha-rakkaus suhde. 
Olen // olemme tyytyväisiä, ettei kyseessä ole kivitaso, ja että taso on kuitenkin mukavan elävä pinnaltaan, mutta väri  töksähtää. Eikä tilannetta helpota muistot, kuinka kaunis taso vanhaan kotiin keittiöremontin yhteydessä asennettiin. 
Kyse ei ole onneksi suuresta asiasta, ja joku päivä olemme ajatelleet tason vaihtaa mieluisempaan. Edessä on kuitenkin nyt vuosi takuu korjaukset ja sitä ennen ei kannata ryhtyä suurempiin remppoihin. 
Mieltäni kuitenkin lämmittää tässä asiassa kesällä kuulemani sanat vierailta jotka meillä kävivät. He olivat sitä mieltä, että kuitenkin kun kotimme on todella valoisa ja vaalea muuten, niin tämä musta taso on loistava kontrasti ja yksityiskohta keittiö // olohuone tilassa. 

Olen tuon jälkeen ajatellut asiaa usein, ja kyllähän se on aivan totta. Ja kuten yllä mainitsin: tähän on todellakin syntynyt se viha-rakkaus suhde, kyllä itsekin paljon hyvää näen ja rakastan kokkailla tässä uudessa keittiössä :) 

Tätä samaa tasoa on muuten meillä myös alakerran kylppäri // sauna tilassa. Siellä asia ei ole itseasiassa koskaan haitannut, tai ei olla mietitty edes tason vaihtoa siellä. Vaikka tottakai sielläkin tulee touhuiltua pyykkien ym. kanssa, niin asia kuitenkin eri kun keittiön kohdalla. 

Tälläisiä ajatuksia tähän alkavaan viikonloppuun. Jälleen voi todeta, että kyllä paljon on opittu uutta ja paljon erilaisia ajatuksia on tähän reilu vuoteen sisältynyt uuden kodin myötä. Ja vaikka on ollut mutkiakin matkassa, niin kuitenkin uusi koti on meille niin todella rakas paikka jossa viihdymme paremmin kuin hyvin <3 

Tunnelmallista viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...