lauantai 30. lokakuuta 2021

DIY- Marimekko taulu portaikkoon

 


Aika pian muuton jälkeen aloin haaveilla portaikkoon jotain, joka toisi kotoisuutta ja pehmeyttä tähän tilaan. Tila on useamman metrin korkea, ja vaikka tykkään todella paljon portaikosta ihan myös sellaisenaan, silti se mielestäni kaipasi "jotain". 

Lyhty keskellä portaita oli ehdottomasti ihan nappi valinta pian muuton jälkeen, ja auttaa paljon iltojen pimentyessä myös. Tila kaipasi silti vielä sitä jotakin puuttuvaa osaa. 

Jossain vaiheessa se idea syttyi, että tilaan sopisi paremmin kuin hyvin kankaalla päällystetty ( iso ) taulu, samaan tyyliin kun ruokailutilassakin on, ja oli itseasiassa myös vanhassa kodissa loppuajasta! 

Asia kuitenkin otti hieman aikaa ja kesälomalla oli aikaa puuhailla asian kanssa. Pohja taululle löytyi itseasiassa jo ennestään, koska aikaisemmin siihen oli taulu jo rakenneltu.   
Löysin tori.fi kautta mielestäni täydellisen Marimekon kankaankin tauluun ja malttamattona odottelin, että aletaan taulua tekemään. 

No kuinkas sitten kävikään?

Mitta tai ajatusvirhe oli sattunut, ja kangas oli liian pieni taulupohjaan. No, ei onneksi mikään iso vahinko ja seuraavalla kauppareissulla sitten poikettiin myös Marimekossa ja valikoitiin yhdessä mieluisa kangas tauluun. 
Lopun kaiken olin itseasiassa enemmän kun tyytyväinen, että ensimmäinen kangas oli hutiostos ja että valinta tehtiin yhdessä ja oli vielä parempikin kun ensimmäinen :) 

Joten pian päästiin uudelleen tauluhommiin. Ostettiin myös nitoja, joka helpotti hommaa huomattavasti ja kangas todellakin pysyy paikallaan taulupohjassa! Ja onhan sille nitojallekin tullut käyttöä heti muutenkin kovasti! :D
  Siellä se siirtolapuutarha taulu nyt ilahduttaa portaikossa. On aivan ihana kun se näkyy heti sisään tullessa ( alin kuva ) ja sitten tottakai myös yläkerran aulassa. 

Kun taulu pääsi paikalleen, tiesin että tämä se puuttuva osa oli. Olin niin sangen tyytyväinen, että en lopunkaiken hätäillyt asian kanssa, vaan idea sai hieman kypsyä ja vielä hutiostoksen kautta voittoon. 

Sen verran tosin ehdin jo mielessäni miettiä, että tätä ja ruokailutilassa olevaa Bottna taulua voisi joskus toki vaikka vaihdella, koska molemmat sopivat mustavalkoisuudellaan molempiin paikkoihin. 

DIY- hommista puheenollen täällä on nyt tällä hetkellä ihan super innostus päällä touhuta kaikkea, ja instan puolella onkin jo pari juttua vilahtanut. Ja lisää ideoita on päässä. Olisiko siis mahdollista saada muutama tunti lisää vuorokauteen? :D 

Nyt kuitenkin viikonlopun touhujen pariin, ja niitä riittääkin nyt enemmän kun tarpeeksi! Miten kaikki osuukin aina päällekkäin?! 

Mukavaa viikonloppua kaikille! <3 


P.S. Taulu pohjana on käytetty siis eristys (styrox) levyä, ja siitä leikattu siis sopivan kokoinen itselle. Ja siihen päälle laitettu kangas kiinni. Helppoa ja nopeaa! :)

6 kommenttia:

 1. Kangas taulut ovat ihan näyttäviä ja helposti Saa vaihtelua tilaan kuin tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta :) Ja tarvittaessa kangaskin helppo vaihtaa ja taas ilme muuttuu :)

   Poista
 2. Tuo on yksi Marimekon nykyisten kankaiden suosikeistani. Hyvin sopii tuohon tilaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla :) Tämä on kyllä niin mukava ja ajaton :)

   Poista
 3. Moi! Millä kiinnitit styrox levyn sitten seinään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulun taakse laitettiin naru ja sen avulla sitten seinään naulaan kiinni :)

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...