Viikko alkaa oleen taas jo loppu puolellaan. Tämä viikonloppu on työtä ja sitten pari viikonloppua saa ottaa vapaan merkeissä. Tänä viikonloppuna tapahtuu yksi kauan odotettu asia.. .. pienet on ilot ;-) Ensi iltaan tulee Vuonna85 elokuva, ja tottakai entisenä Tamperelaisena heti päästävä katsomaan :-)
Mutta sitten tämän päivän aiheeseen.
Bataatti. Onko monelle kuinka tuttu? Itse olen viime aikoina tykästynyt kovastikin ja mielestäni (kovinkin ronkelinakin) bataatti on paljon parempaa kun peruna.
Ravintolassa jos vaihtoehtona on niin olen usein viime aikoina valinnut bataattiperunat, ja siellä ne on kerrassaan herkullisia olleet!
Jokin tovi sitten kun itse kokeilin tehdä ns. ranskalaisia bataatista niin tuli kyllä varsin kuivia ja kyllä harmitti! No, aina ei voi onnistua.
Viime viikonloppuna selattiin hiukan nettiä ja etsittiin hyvää ohjetta että tehdään juurikin hyviä bataatti ranskalaisia. Hyvä ohje kyllä sitten löytyikin mutta kun itse pitää soveltaa.. .. niin tällä kertaa varmaan tuli laitettua hiukan liikaa öljyä ja siten tuli vähän liian kosteita taas. Mutta muuten kyllä erittäin hyviä! Suosittelen ehdottomasti maistamaan!
BATAATTI RANSKALAISET
* 1 iso bataatti
* 4 rkl oliiviöljyä
* 2tl grillaus/yleismaustetta
* 2tl chilirouhetta
* suolaa
Kuori ja palastele bataatti suht koht samankokoisiksi viipaleiksi
Sekoita oliiviöljyn sekaan mausteet kunnolla
Laita pienissä erissä bataatti viipaleita öljyseokseen ja pyöritä ympäri
Levitä tasaisesti bataatti viipaleet pellille
Paista uunissa 225 asteessa ensin noin 15min, kääntele bataatteja välillä ja paista vielä noin 10min
Ja sitten pellille!
Kummasti ne bataatit hiukan myös uunissa kutistui mutta pää asiahan on kai kumminkin maku?! Aina ei voi ulkonäkö niin miellyttää.
Pitkästä aikaa laitettiin myös kala uuniin ja salaatti laitettiin valmiiksi lautaselle. Täytyy kyllä sanoa että oli erittäin hyvää! !
Suosittelen maistamaan!
Oikein mukavaa viikonlopun alkua! ♥
Nam :) Näitä täytyy kokeilla. Joskus otin ravintelissa bataattiranskikset ja ne oli herkkua!
VastaaPoistaJuu, ravintolassa saa kyllä niin hyviä bataatti ranskiksia että oksat pois :-)
PoistaOn tuttu! Keitän bataattia usein kun grillataan, sen ja paistetun halloumjuuston yhdistelmä on niin hyvää!:)
VastaaPoistaOkei, se juusto on kyllä hyvää, kiitos siis vinkistä yhdistää! :-)
PoistaKiitos, olipa hauska ja uusi vinkki! Näyttää hyvältä! Lauantain iloa toivoo Miia :)
VastaaPoistaKiva että tulee uusia makuja :-)
PoistaMoikkarallaa! Siis mun on miljoona kertaa pitänyt koklata tuota bataattia, mutta aina se on jäänyt! Kiitos ohjeesta, tuolla mä taidan aloittaa:)
VastaaPoistaIhanaa ja rentoa lauantai-iltaa<3
Suosittelen kovasti, on niin todella hyvää :-)
PoistaKiitos samoin ♥
Ihana ohje:) Meillä aina satunnaisesti syödään bataattia, noita ranskalaisia voisi kyllä kokeilla. Mukavaa lauantaita<3
VastaaPoistaBataatti on niin mukava vaihtelu perunalle :-) Vaikka ei nyt liian usein perunaa kyllä tule muutenkaan syötyä paitsi kesällä :-)
PoistaTosi herkullisen näköisiä bataatti ranskikset, täytyisikin testata. :) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Todella herkkua on, suosittelen todella lämpimästi! :-)
PoistaKiitos samoin ♥
NamsNams :) Mä käytän kasvissosekeitoissa bataattia!! Tosi hyvää :)
VastaaPoistaMun blogissa olisi haastetta sinulle :)
-S-
Kasvis sose keitto on myös niin hyvää :-)
PoistaKiitos paljon haasteesta, teen heti ensi viikolla sen :-)
Bataatti on kyllä yks ihan mun kestosuosikki ruoka-aineista! bataattisosekeitto on jotain niiin nam!
VastaaPoistaKyllä, siitä kumminkin taittuu moneksi :-)
Poista