perjantai 4. kesäkuuta 2021

Synttärikakun valmistusta

 


Ei ole montaakaan päivää kun eteen pompsahti mielenkiintoisen kuuloinen kakkuohje. Mielenkiintoinen siksi, että se oli kananmunaton ja lisäksi sen pystyi helposti soveltamaan myös gluteenittomaksi. Ja kun kerran synttäritkin läheni, niin päätin että voisimpa kokeilla kakkua synttäripäivän sekä alkavan kesän kunniaksi.

Kyseessä oli t ä m ä ohje, eli Tupla-piirakka ( itse miellän kakuksi! ) 

Kaunis sekä aurinkoinen syntymäpäivän aamu ja toinen toistaan ihanampia synttärionnitteluja, mikäpäs siinä oli aloitellessa leipomista hymy huulilla. 
Yleensä en ihan hirveästi uskalla soveltaa reseptejä, koska omat sovellukset eivät välttämättä tuo ollenkaan sitä parasta lopputulosta! Parempi lukea tarkoin ohjetta, jotta lopputulos voisi olla onnistunut :) 
Helpot muunnokset toki uskallan tehdä: kuten tässä vaihdoin ohjeessa olleet Domino keksit gluteenittomiksi kaurakekseiksi. Ja koska tykätään ylipään enemmän rahkapohjaisista "juustokakuista", niin tuorejuusto vaihtui maitorahkaan

Seurasin ohjetta muuten tarkoin ja siinä vaiheessa kun olin laittamassa täytettä keksipohjan päälle, niin mietin, että tuntui ilman liivatetta hieman löysältä. Joten nappasin pikaisesti pari liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään ja sitten tilkkaan kuumaa vettä ja täytteen sekaan vielä

Sitten vaan kakku kylmään jäähtymään.

Kun muutaman tunnin päästä kurkistelin kakkua, se oli oikein hyvin jähmettynyt. Seuraavaksi aloin kuitenkin miettimään kuorrutetta. Vaikka suklaan ystävä olenkin, olisiko kuitenkin tällä kertaa vähemmän enemmän?! 

Joten päädyin, että en tee ohjeen mukaan kuorrutetta, vaan laitoin mantelirouhetta suoraa kakun päälle ja leikkelin vielä hieman maitosuklaata myös koristeeksi. Ja sittempä kakku olikin valmis! 
Ja näillä pienillä muutoksilla kakusta tuli oikein herkullinen! Vaikka ehkä pienesti itse ohjeen idea meni nyt, mutta eipä ole tullut kuitenkaan ihan tälläistä kakkua aikaisemmin tehtyä, saati Tuplasta joka on meidän vakio eväspatukka! Tämäkin siksi että on gluteeniton ja kananmunaton! 

Tästä siis kannattaa napata kesän juhliin joko tuo alkuperäinen tai tämä muunneltu versio. Todella herkullista :) 

Makoisaa viikonloppua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...