tiistai 14. maaliskuuta 2023

Hyvää on vaikea vaihtaa

 


Eteinen- edelleen se yksi lemppari juttu meidän kodissa. 

Se mihin ihastuttiin heti varmasti kun ensimmäistä kertaa tultiin rakennusvaiheessa mahdollista uutta kotia katsomaan. 

Niin kauan oltiin pienen eteisen "varassa" vanhassa kodissa, ja eipä tuon isompi eteinen  ollut sitä  edellisessäkään kodissa mistä muutin aikanaan miehen luo myöskään. Joten tätä osasi todellakin arvostaa isosti! Ja siis edelleen, eteinen on muutenkin saatu todella toimivaksi ja mieluisaksi arjen kannalta. 

Tähän eteiseen on helppo tulla isojenkin ostosten ja // tai postipakettien kanssa, koska tilaa on hyvin eikä nämä edellä mainitut tuki koko tilaa. Mutta, eikös me sisustajat kaivata välillä pientä muutostakin?! 

Itse olen nyt eteisen kohdalla miettinyt lähinnä maton vaihtoa, mutta se ei olekaan ollut ihan yksinkertainen juttu. 

Pienesti kuitenkin haluan tähän väliin laittaa nyt tämän eteisen maton tarinaa. 

Tämä samanlainen matto on aikanaan useampi vuosi sitten ollut meillä vanhassa kodissa olohuoneessa. Tykkäsin matosta ihan todella paljon, mutta aika aikaansa kutakin ja päätin myydä uuden maton tieltä pois, ettei turhaa jää nurkkiin pyörimään. Kuitenkin kaipasin mattoa takaisin ja kipitin jossain vaiheessa ostamaan uudelleen saman maton olohuoneeseen. Kuinka iloinen tuosta olinkaan! Tähän väliin sanottakoon, että todella harvoin tykkään palata varsinkaan maton kohdalla vanhaan nimittäin. Aikaa kului taas jonkin verran ja olohuoneeseen tuli uuden maton aika, ja en jälleenkään halunnut jättää nurkkiin pyörimään mattoa vaan myin sen pois. 

Kun sitten olimme käyneet rakennusaikana pari kertaa uudella kodilla, niin jotenkin vaan silmissäni näin tämän maton eteisessä. Sitten googlailin, että mahtaako ko. mattoa edes saada enää. Onnekseni lähi Askossa oli viimeinen kappale ja vielä muistaakseni hyvään hintaan ja kävin sen sieltä hakemassa ja matto pääsi odottamaan uuteen kotiin pääsyä. 

Muistan kuin eilisen päivän, kun purimme muuttolaatikoita ja tavaroita ja laitoimme tämän maton tähän eteiseen, niin se todellakin sopi kuin nenä päähän. Muistan kuinka iloinen olin, että myös kolmas kerta osoittautui tälle matolle niinkin onnistuneeksi valinnaksi! :) Mutta kuten sanottu, vaihtelu virkistää. Tällä kertaa en kuitenkaan aijo luopua tästä matosta, koska se nyt on kolmasti osoitettu olevan todella harvinainen tapaus, että on niinkin mieluisa. 

Viime kesänä kun tämä matto otettiin pesuun, niin olin ostanut uuden maton tähän tilalle. Raidallisen, koska raidathan toimii aina, eikös?!

No näin ei kuitenkaan ollut. Matto oli suorastaan jotenkin todella järkyttävä tässä, ja se ei kauaa sitten vanhentunutkaan, vaan odoteltiin tämän maton kuivuminen :D Sitten en halunnutkaan hetkeen miettiä uutta mattoa tähän, koska sen verran huono kokemus tuosta kokeilusta jäi! 

Nyt kuitenkin noin viikko sitten uskaltauduin kokeilemaan aika vastaavaa mattoa kun tämä, mutta ei, ei sekään sitten asettunut hyvin tähän eteiseen. Oli toki paljon parempi kun raidallinen kokeilu, mutta en sitten halunnut jättää kuitenkaan sitäkään, vaan matto lähti palautukseen. 

Joten, on se todettava, että hyvää on vaikea vaihtaa! Itseni kohdalla tämä on kyllä harvinaista, mutta ei nyt ihan poikkeuksellista kuitenkaan nykyään. Nykyään nimittäin todellakin tulee mietityttyä paljon tarkemmin kuin ennen ( isoja ) hankintoja, ja monet hankinnat ovatkin nykyään todellakin aika aikaa kestäviä. 

Tälläinen tarina tähän viikon alkuun. Päivitän tilannetta, josko tähän löytyy joskus mahdollisesti tätä hyväksi havaittua mattoa parempi yksilö! :D

Mukavaa alkanutta viikkoa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...