lauantai 2. joulukuuta 2017

Toinen luukku





Toinen luukku <3

Ei joulukalenteria ilman piparien tuoksua, eikös? :) 
Tästä on muodostunut jo varmasti ihan perinne, että joulukalenterissa vilahtaa aina kuluvan vuoden piparileipomukset. 

Tänä vuonna näiden kanssa olinkin varsin aikaisessa, nimittäin pientä puuhaa on päiviin kaivannut ja mikäpäs sen mukavampaa sadepäivän puuhaa onkaan kun leipominen. 

Yleensä piparit on valmistunut taikinasta lähtien omatekoisena, mutta tänä vuonna oikaisin, koska piparit tuli leivottua gluteenittomina enkä ( uskaltanut ) lähteä koettamaan onnistuuko taikina hyppysissäni. Joten pakastetiskin kautta eräs kauppareissu lähdin. 

Piparitaikina oli Frian, ja toki pienellä jännityksellä lähdin leipomaan kun mietin onko kovin murenevaa tms. Mutta kaikkea muuta, taikina oli niin helppoa käsitellä! Mitään muuta vikaa ei ollut, kuin että se loppui liian aikaisin! Leipomista olisi voinut jatkaa hyvinkin vielä :) 

Ja voi sitä tuoksua mikä tästä tulee, niin jouluinen ja ihana! Kun piparit paistuivat uunissa, piti samaan aikaan laittaa glögiä tulemaan, ja näin oli pieni jouluinen hetki valmis yllätyksenä murulle. Piparit onnistuivat alusta loppuun, ja makukaan ei juuri "oikeille" pipareille häpeile. Uskonkin, että tässä tulee vielä leivottua uusi erä pipareita... 

Ihanaa lauantaita! 

P.S. Aiheeseen sopien. Viikonlopun suunniteltu Tallinnan reissu meni pipariksi, ja piti siirtää. Mutta suunnitelma B käyttöön, ja joulutunnelmaa hakemaan kuitenkin :)



10 kommenttia:

  1. Oi, tuota piparien tuoksua ei kyllä voita mikään! Täytyy ensi viikolla leipoa meilläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, se tuoksu on niin jouluinen! <3

      Mukavia leivontahetkiä sinne! :) <3

      Poista
  2. Voi ei..mä UNOHDIN taikinan kauppaan :)

    VastaaPoista
  3. Piparit kuuluu jouluun. :) Mulla on nyt parina vuonna ollut perinne leipoa piparit joulukuun alussa, ja teen vielä yleensä sellaisia pipareita, joihin tulee raastettua sitruunan ja appelsiinin kuorta. Nytkin on jo piparit paistettu ja kämpässä leijuu ihana tuoksu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on, se tuoksu ja herkuttelu glögin kera! :)

      Kiitos nuista vinkeistä, laitan ehdottomasti korvan taakse, kuulostaa hyvältä ja on mukava kokeilla hiukan erilaista :)

      Poista
  4. Ihana sydänmuotti sinulla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka ihanaa kun huomasit! :) <3
      Aikaisempina vuosina olenkin muotista kertonut blogissa. Se on mieheni tekemä ala-asteella, ja säilynyt hyvänä aina näihin päiviin asti :) Minusta tuo on vaan niin kertakaikkisen kauniin mallinen sydän että ilman tuolla tehtyjä pipareita ei tule joulua! :)

      Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...