maanantai 3. huhtikuuta 2023

DIY- servettirenkaat

 


Mukavaa alkanutta huhtikuuta myös tänne blogin puolelle! :) 

Nyt kun uskaltaa sanoa takatalvista huolimatta, että on virallisesti kevät, niin tähän kuun alkuun sopii paremmin kun hyvin mukava DIY-vinkki vaikkapa kevään ja kesänkin juhlia silmällä pitäen. 

Bongasin instan puolelta jo jokin aika sitten todella ihanat DIY- servettirenkaat ja näitä on sitten pitänyt ihan yksi ja kaksi kertaa tehdä, mutta kummasti kello kulkee liian nopeasti enkä ole aikaisemmin ehtinyt tähän puuhaan tarttua. 

Viime viikolla kun (vihdoin) itselläni alkoi pidempi vapaa niin päätin pääsiäistäkin silmällä pitäen ryhtyä sitten vihdoin kokeilemaan kuinka nämä onnistuu! 

Joku saattaa muistaa että viime syksynä yritin, todellakin siis yritin parhaan mukaan tehdä ihania käpylyhtyjä kertakäyttö puulusikoista ( klick ) mutta homma osoittautuikin itselleni ajatusta haastavammaksi ja lopulta sain vaan pari lyhtyä tehtyä. Mutta, koska olin ajatellut että homma olisi paljon helpompaa, niin olin toki hankkinut tarvikkeita ( niin niitä puulusikoita! ) sitten "hieman" reippaammin, koska ajattelin tehdä useammankin lyhdyn. 

Sattuneesta syystä lusikat jäivät sitten odottamaan parempia aikoja, ja kappas, ihan loistavaa että nyt niille tuli käyttöä! :) SERVETTIRENKAITA VARTEN TARVITSET:

* wc tai talouspaperirullan hylsyjä

* puulusikoita

* puuhelmiä

* kuuma tai pikaliimaa


Renkaan pohjana siis toimii wc tai talouspaperirullan hylsyistä leikattu n. 3-4cm paksuinen pala. Kertakäyttö puulusikoista leikkasin varret pois, samoin kun käpylyhdyissä. Yhteen kukkaan menee viisi lusikanpäätä. Laitoin hylsyyn ensin kuumaliimaa ja sitten aloin asettelemaan luskoita päälle kukan muotoon ja lisäsin liimaa aina tarvittaessa. Lopuksi kun lusikat ovat kiinni, niin kukan keskelle liimasin puuhelmen. Satuin löytämään muuten Sinellistä puolikkaita puuhelmiä, ja tähän hommaan ne olikin aivan oivia. Olivat todella helppo laittaa kiinni kukan päälle! Hetki kannattaa antaa kuivahtaa. 

V A L M I S T A ! Näitä oli mukava ja nopea tehdä. Kohtuu nopea saa olla ainakin kuumaliiman kanssa, että saa hyvin laitettua lusikat paikalleen. Se oli ehkä itselle se suurin haaste, mutta liimaa sitten vaan lisää jos ehtii kuivahtaa välissä ja homma jatkuu. 

Minusta nämä ovat aika veikeät ja sopii niin juhlaan kuin viikonlopun keväisiin että kesäisiin kattauksiin. Yksinkertaista ja tuo puunväri nyt vaan iskee itselle niin kovasti! 

Takataskussa olisi yksi toinenkin DIY-vinkki mihin näitä kukkia voi käyttää. En ole vielä ehtinyt sitä kokeilla, mutta yritän ottaa aikaa ja jos vaan onnistuu, niin jaan ilman muuta sitten lisää vinkkiä myös täällä että toki instassa! 

Mukavia askarteluhetkiä ja alkanutta pääsiäisviikkoa! <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...