perjantai 13. lokakuuta 2017

Syysretkeilyä: PitkospuillaPari työpäivää takana loman jälkeen, ja tänään on vapaan vuoro ennen viikonlopun työvuoroja. Tähän syksyiseen päivään sopiikin oivasti kurkistus syysloman yhdelle kohokohdalle, nimittäin kauniin luonnon keskelle nyt ruskan ollessa kauneimmillaan. 

Meidän oli tarkoitus jo kesälomalla mökillä ollessa tutustua meille uuteen ulkoilualueeseen, nimittäin todella kauniiseen Siikanevan pitkospuu alueelle. Aika ei kuitenkaan antanut periksi, eikä myöskään niinkään sää, joten ajateltiin että tässäpä loistava juttu jättää syksyyn. 

Tämä oli siis tarkoin mietitty // odotettu juttu lomalle. Säätä jouduttiin nytkin tarkkaan katsomaan, ja vähällä oli, että jäi tältäkin kertaa kun sadetta luvattiin aika reippaasti. Otettiin kuitenkin riski, ja kun oli hieman selkeämpää niin pakattiin eväät reppuun ja lähdettiin kohti pitkospuita. 

Siikaneva sijaitsee siis Ruovedeltä noin 10km Orivedelle päin. En edes nyt jaksa muistaa mistä bongasimme tämän kesällä, koska yleensä olemme suunnanneet Helvetin kolulle patikoimaan, josta blogissakin on ollut juttua aikaisemmin. 

Mutta, oli kyllä varsinainen onni että tämä silmiin osui. Suo aluetta silmin kantamattomiin, pitkät ja hyväkuntoiset pitkospuut tarjosivat parastaan, ja kutsui tutustumaan tähän kauniiseen kohteeseen. 

Tämä oli ehdottomasti kaiken odotuksen arvoinen, ja tänne suuntaamme varmasti uudelleen, ehkä hieman eri lenkkiä tehden, mahdollisuuksia kun oli muutama :) 


Oltiin katsottu, että retkipäivänäkin on luvattu sadetta ( ylläri! ) mutta lähdettiin vielä hyvän sään aikaan. Noin puoliväliin päästyämme, pidettiin pieni evästauko, jolloin alkoikin jo vettä ripsuttamaan. Sokerista emme kuitenkaan ole, ja hetken aikaa siinä vielä nautittiin kuumasta kaakaosta, ja tuosta kauniista maisemasta. 

Sade alkoi hieman yltyä, joten kun matkaa oli vielä jäljellä niin pakettiin tavarat kasaan ja lähdettiin jatkamaan matkaa. Kyllähän se sade sieltä niskaan osui kuitenkin loppujen lopuksi, mutta joka tapauksessa oli aivan ihana retkipäivä viettää luonnossa ihastellen tätä kaunista syksyä! <3

2 kommenttia:

 1. Onpa upean näköinen retkikohde, en ole tästä aiemmin kuullutkaan! :) Ihanaa perjantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle tämä oli kanssa kesällä vielä uusi tuttavuus. Siitä sitten syntyi kova halu päästä ja onneksi se oli odotuksen arvoista ❤

   Kiitos Jenni ja lauantain sekä loman iloa 😍

   Poista

Ilahdun kommenteista kovasti <3 Kiitos että vierailit kylässä :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...